Onze visie

Mentale gezondheid is het arbeidsrisico van de toekomst

Onze focus ligt op het verhogen van mentale weerbaarheid van medewerkers. De voorbije jaren is er een toename van de psychosociale risico’s. Ze zijn nefast voor zowel de werknemers als de onderneming. Ze leiden tot absenteïsme, lagere productiviteit en kwaliteit van het werk. En uiteindelijk tot hogere kosten voor de gezondheid en de veiligheid van de werknemers, voor de onderneming en de samenleving in het algemeen.


‘Predictive analytics’ zijn mogelijk in human ressources

Online tools op maat van de behoeften van jouw onderneming draagt bij tot het detecteren, proactief beheren en verbeteren van de mentale gezondheidsrisico’s. Werkgerelateerde stress is allereerst een uitdaging op het gebied van HR. Het is uiteraard veel beter om dit te voorkomen door tijdig en op de juiste manier in te grijpen.

Online tools zijn schaalbaar, effectief en efficiënt

Onze tools bieden een antwoord op de veranderlijke mentale en fysieke belasting die een persoon ervaart op een gegeven moment binnen een gegeven context. Deze veranderlijke ‘ervaren’ belasting is een meer doorslaggevende en belangrijkere factor dan de objectief gemeten stressoren binnen de aanwezige context. Hoe een individu een bepaalde context ervaart is functie van zijn momentane toestand én van de heersende professionele, relationele en sociale context op dat moment.


Werkgerelateerde risico’s kunnen structureel worden verlaagd door de werkgever

Werkgerelateerde stress is allereerst een uitdaging op het gebied van ontwikkeling- of loopbaanbeleid of managementstijl en organisatiecultuur. Dit zijn de domeinen van HR. Als de werkdruk echter zeer lange tijd te hoog is en er geen mogelijkheden zijn voor tussentijds herstel, dan treden er psychische of fysieke klachten op die de zorg van een arts of klinisch psycholoog vragen. Het is uiteraard veel beter om dit te voorkomen door tijdig en op de juiste manier in te grijpen. Stress bij de bron aanpakken, is effectiever en duurzamer dan het bestrijden van symptomen.

Hoe gaan wij tewerk?

Test & train

 • 01

  We testen jouw mental health index op regelmatige basis.

 • 02

  Je mental health wordt bepaald door allerlei factoren, en dit heeft invloed op je werk.

 • 03

  We bieden je een gestructureerd kader om je mentale kwaliteiten en werkpunten te versterken.

 • 04

  Je resultaten zijn meteen online beschikbaar.

Regelmatige Check-Ins

 • 01

  Je kan op elk moment van de dag inloggen en trainen via je pc of tablet.

 • 02

  Indien je beschikt over een internet-verbinding, kan je overal inloggen waar je ook bent (thuis, onderweg, in België of
  in het buitenland, …).

persoonlijk
ontwikkelingsplan

 • 01

  Het opstellen van je eigen persoonlijk ontwikkelingsplan met specifieke doelstellingen, motivatiemateriaal, en allerhande tips en tools om je mentale weerbaarheid en je vaardigheden te verbeteren en op te volgen.

 •  

  Featured-3